Centum – søk lån hos mange forskjellige banker

centum

Centum Finans er en av de gamle traverne som i en årrekke har tilbudt forbrukslån og refinansiering for nordmenn. Bedriften har i en årrekke jobbet med å koble sammen forbrukerbanker og lånelystne nordmenn. Det er altså ikke slik at Centum er en bank, men en såkalt låneagent som fungerer som en ”kontaktperson” mellom bank og forbruker. Hvis du ønsker forbrukslån eller å samle dine nåværende små lån, så kan du sende inn dine personlige opplysninger til Centum. Disse opplysningene presenteres for samtlige samarbeidsbanker og det er utelukkende den banken som gir de beste lånebetingelsene som får lov til å komme i kontakt med deg som kunde. Man kan altså sammenligne Centum med hvilken som helst anbudstjeneste på nett.

Hvilke krav stilles for å søke lån hos Centum?

Man skal være myndig (altså over 18 år), ha en årlig bruttoinntekt på mer enn 120,000 norske kroner og kan ikke være innblandet i verken inkassosaker, gjeldsanordninger eller ha noen betalingsanmerkninger. Hvis man eier eget firma, så skal man ha vært registrert i Brønnøysundregisteret i mer enn tre år innen man søker. Det er egentlig ganske simple krav som stilles til de som ønsker lån hos Centum, men husk på at de allikevel ikke kan garantere at noen av bankene ønsker å ha deg som kunde. Til syvende og sist er det nemlig ikke Centum som velger hvem som får innvilget lån eller ei.

Hvor mye fleksibilitet har man?

Det er veldig vanskelig for en låneagent å vurdere hvilke frister og gebyrer du blir nødt til å forholde deg til når du har fått innvilget lånet. Grunnen er enkel: samarbeidsbankene har forskjellig policy på hvordan de håndterer slike ting. Men Centum skriver på sin nettside at man får lånet utbetalt innenfor to døgn (48 timer), at man alltid kan innfri lånet hvis man har finansene i orden for å gjøre dette og at man kan få opptil 15 års nedbetalingstid dersom man ønsker det.

Centum er også markedsledende hva angår stor kredittramme. Man kan søke om lån helt ned til 1000,- kroner og helt opp til en halv million. Ingen andre låneagenter eller banker har bedre vilkår i Norge. Husk på at små lån ofte har en høyere effektiv rente enn store lån. Hvis du seriøst vurderer å låne 1000 kroner via en bank, så bør du kanskje tenke over om du har mulighet til å skaffe disse pengene på andre måter. Du bør i hvert fall klare å innfri lånet så hurtig som mulig ved såpass lave lånesummer.

Du vil aldri bli spurt om hva pengene skal gå til. Hvorvidt du ønsker å kjøpe ny campingvogn eller pusse opp huset spiller ingen rolle for Centum. De jobber utelukkende med å innhente personopplysninger og videreformidle dem – ikke legge seg opp i hva kunden ønsker å bruke lånepengene til.

Hvilke banker samarbeider Centum med?

Det er først når du ser listen over Centums samarbeidsbanker at du forstår at de virkelig er en god og seriøs aktør i bransjen. DNB, Bank Norwegian, Ya Bank, Resurs Bank, Santander og Re:member er bare noen av bankene som kommer til å krige om deg som kunde når du søker lån hos Centum.

For øvrig er det ikke bare forbrukslån uten sikkerhet og refinansiering som tilbys. Det er også muligheten for å søke om kredittkort, billån og smålån på akkurat samme måte som man søker om forbrukslån. Betingelsene kan riktignok variere og kravene kan endres, men Centum har en meget oversiktlig og fin nettside som inneholder mye og god informasjon. Det er lett å bli kunde hos Centum og det er vanskelig å argumentere mot å bruke deres tjenester hvis man ønsker å sammenligne lån mellom mange banker.