Sparetips for småbarnforeldre

sparetips-for-smabarnforeldre

At det koster å ha barn bør være noe man er forberedt på når man velger å få unger, men akkurat hvor mye det kommer til å koste er naturligvis vanskelig å forutse. Men et eller flere ekstra mennesker i husholdningen kommer garantert til å merkes på økonomien, og derfor gjelder det å gjøre tiltak som gjør at man kan spare så mye som mulig mens man er småbarnforeldre. For å ha ekstra penger på konto kan være svært viktig dersom det skulle skje noe, eller dersom man selv skulle ønske å skjemme seg bort litt innimellom all bleieskiften.

Gjem unna «det meste»

Barn ødelegger ting, og barn er nysgjerrige på det meste som de kan få tak i. Det kan være alt fra toalettpapir til den dyre klokka di. Lar man slikt ligge fremme – i avstand der barna kan få tak i dem – så har man bare seg selv å takke hvis det går i stykker. Og riktignok sparer man ikke penger direkte på dette, ettersom tingene allerede er kjøpt, men vi mener det er et godt tips å være føre var slik at barna ødelegger så lite som mulig. Da blir det kanskje bedre humør i hjemmet også!

Bruk potetmel i stedet for talkum

Talkumpudder til barnestumpen er naturligvis en viktig del av babystellet, men hvorfor ikke bruke et langt billigere produkt som gjør samme nytten? Det viser seg at potetmel – som har svært mye lavere kilopris et talkumpudder – kan gjøre den samme jobben. Potetmelet suger til seg fuktighet, og som kjent er det fuktigheten som fører til gnisninger og tørr hud hos barnet. Det høres kanskje rart ut, men du kommer garantert ikke til å merke forskjell. Annet enn i lommeboken, da!

Kjøp billige bleier

Bleier er naturligvis en stor utgiftspost når barna er mindre. Det finnes drøssevis av bleieavtaler og ulike lokketilbud hos de ulike butikkene, men vi anbefaler heller at man ser etter de billigste bleiene. Det bør dog ikke gå på bekostning av komfort og hygiene – men ulike bleietester på nett viser at det ikke nødvendigvis er de dyreste bleiene som er de aller beste. Her gjelder det for øvrig å prøve seg frem, men at mange familier kan spare mye penger på å bytte bleie, det er vi helt overbeviste om.

Kjøp brukt – ikke nytt

Barna vokser fort, og det fører med seg nye behov. Alt fra barnevogn til klær og seng må byttes ut gjennom årene, og selv om det ikke alltid er store greiene, så koster deg fortsatt store summer. Derfor lønner det seg å ikke kjøpe nytt hver gang man trenger noe. Ofte er brukte gjenstander kun brukt over en svært kort periode, noe som er naturlig da babyer vokser svært fort fra tingene. Følgelig kan man gjøre mange gode kupp på FINN.no eller Facebook-grupper til under halve prisen av nypris.

Selg unna når de vokser

Og på samme måte som man skal kjøpe brukt, så kan man selge unna de tingene som babyen har vokst i fra. Det er skånsomt både for miljøet og for lommeboka di, og man unngår at man får en bod full av ting som ikke brukes, og som man har betalt mye penger for. Kanskje kan man selge barnevogna for samme pris som man kjøpte den for (brukt), hvis man har tatt godt vare på den og fikk den til en god pris i utgangspunktet. Da kan man konkludere med at man har hatt en gratis barnevogn i den perioden man hadde bruk for det. Slettes ikke dumt!

Ro ned med leketøyene

De fleste barn elsker leker og det å få gaver, men enkelte foreldre har kanskje ikke den styringen de bør ha når det kommer til akkurat dette. For barna behøver ikke alltid å ha det nyeste av det nyeste, og når legokassa begynner å bli såpass stor at det er nødvendig å utvide boligen, så bør man kanskje ta hintet. Det er ofte populært å gi leketøy i presanger til fødselsdager og den slags, men da bør du lese neste avsnitt hvis du virkelig ønsker våre sparetips.

Ønsk deg nytteting til bursdager

Fødselsdager, navnedager, juletider – hva det enn måtte være – så finnes det mange anledninger der barna får gaver. Og stort sett blir foreldrene spurt om hva barna ønsker seg, og her er det da viktig å komme opp med ting som barna trenger. Nye klær, utstyr til skole eller idrett, eller noe annet som man ellers ville måtte ha kjøpt selv. Her er det ikke rom for å ønske seg massevis av leker og moro, men man bør virkelig prioritere disse gavene til ting barna trenger. Dette er kanskje en av de største anledningene i årene til å virkelig spare penger samtidig som barna får ting de trenger.

Spar for barna i tidlig alder

Det vil kanskje ikke spare deg for penger akkurat nå, men i fremtiden vil du få bedre råd takket være at du begynte å spare tidlig på vegne av barna. Sett av penger hver eneste måned på en konto, og når barna blir eldre, så vil de ha en fin startkapital som kan brukes til utgifter du ellers ville hatt for barna. Men på denne måten blir det barnas egne penger, og de vil få en følelse av at de selv har kjøpt det pengene går til. Hyggelig for barna, og ikke minst hyggelig for din egen lommebok med litt ekstra penger på bok.

Flere tips:

http://pappahjerte.blogg.no/1386789689_10_smarte_sparetips_f.html