Tips til bestilling av reiser på Internett

bestilling-internett

I dagens verden bestilles det meste av ferier og reiser på internett, og de færreste oppsøker reisebyråer slik man kanskje gjorde før i tiden. Men har man de samme rettighetene når man bestiller på nettet, og er det noe spesielt man bør tenke på ved bestilling av reiser over internett? Både nei og ja, er svarene på de innledende spørsmålene. Les videre for å få med deg alle våre beste tips for bestilling av reiser over internett.

Sjekk vilkår og dobbeltsjekk informasjon

Når man bestiller reiser på nettet, så ligger det meste av fokus på reisetidspunkt, destinasjon, prisen og hvor flott det er på hotellet man skal bo på. All viktig informasjon, som reisevilkår, betingelser og så videre ligger gjerne med liten skrift, og kanskje må man klikke seg frem for å finne den. Derfor gjelder det å være litt grundig når man bestiller reiser på nettet, slik at man får med seg alle betingelsene til reisebyrået/flyselskapet. Det kan være alt fra innsjekk til endringer i oppholdet, muligheten for avbestilling og så videre. Her bør man være forberedt slik at man vet hva man må gjøre hvis det skulle skje noe uforventet.

Sjekk også sluttprisen når du er klar til å bestille. Plutselig kan det dukke opp gebyrer for bagasje, setereservasjon, transport til hotellet, betaling med kredittkort og lignende. Sjekk også informasjon om innsjekking og lignende, slik at du unngår overraskelser når du ankommer flyplassen. Kort oppsummert betyr det rett og slett at du må lese deg opp og sjekke all informasjon rundt reisen!

Betal reisen med kredittkort

Et veldig godt tips når man bestiller reiser på nettet, er å betale reisen med kredittkort. Ikke fordi man ikke har penger på kontoen, men fordi en slik betaling vil gi deg langt større rettigheter. Du blir nemlig da beskyttet av kredittkjøpsloven, som blant annet dekker tapet ditt hvis reisebyrået eller flyselskapet skulle gå konkurs før reisen har blitt utført. Ofte har man også reiseforsikring inkludert i kredittkortet, og kanskje også avbestillingsforsikring. Alle disse godene gjør at man alltid bør betale reiser med kredittkort, og aldri med et vanlig bankkort.

Skulle du bli utsatt for svindel eller at reisen skulle vise seg å være helt annerledes enn antatt, så vil det også være lurt å ha betalt med et kredittkort. Også da blir det enklere å få dekket tapet ditt.

Ha eller tegn forsikring

Forsikring er for de aller fleste en selvfølgelighet, men har du forsikring som sikrer deg mot sykdom som hindrer deg fra å reise (avbestillingsforsikring)? En slik forsikring koster sjeldent mange hundrelapper, og kan være gull verdt hvis du blir syk på det tidspunktet ferien egentlig skulle skje på. Da vil du nemlig kunne avbestille reisen og få tilbakebetalt hele summen, noe som ofte kan være snakk om ganske så mange tusenlapper. Ofte har man denne forsikringen inkludert i et kredittkort, og hvis ikke kan den eventuelt tegnes når man bestiller reisen direkte. Husk å lese vilkårene!

For øvrig anbefaler vi også at man tegner andre relevante forsikringer, som reiseforsikring blant annet. Reiser man i Europa bør man ha med seg EUs helsekort, men reiser utenfor dette bør man vurdere å tegne ekstra helseforsikring for. Hvis ikke kan det bli kostbart dersom uhellet er ute!

Sjekk andres erfaringer

Det kanskje aller beste tipset når man skal bestille reiser på nettet, er å sjekke hva andre har erfart med reisebyrået du vurderer. Det finnes mange aktører der ute, og en del av de er dessverre useriøse. Derfor kan du unngå å gå i samme fella som andre har gjort før deg, ved å lese deg opp på andres erfaringer. Dette gjelder både hoteller, flyselskaper og reisebyråer. Det skal ikke mange tilfeller til før et selskap får et negativt rykte på nettet, og da bør du helt klart styre unna. Lav pris kombinert med dårlig rykte er et sikkert tegn på at dette ikke er en reise du vil bestille.

Et godt tips er å holde seg til de store og kjente aktørene, for erfaringsmessig vil de strekke seg lengre for å gjøre deg fornøyd dersom det skulle oppstå noe uforventet. Dette fordi de vet at norske media ikke nøler lenge før de tar opp en negativ sak om byrået/selskapet.